ONNISTUNUT PIKKUJOULU

Satakaksikymmentä jäsentä osallistui MES:n pikkujouluun 3. joulukuuta Turkistarhaajien ravintolassa. Joulupöytä oli runsas ja hyvä. Ohjelma tasokas. Itselleni tilaisuus oli tunteikas, koska ensimmäinen pikkujoulu puheenjohtajana kuusi vuotta sitten oli Turkistarhaajien ravintolassa ja tämä kertani oli viimeinen puheenjohtajana.

Marina Petrik soitti pianoa asettuessamme pöytiin. Oman laulukuoron jälkeen oli puheenjohtajan puhe. Aloitin sen mestarikirjailija Mika Waltarin sanoin: ”Joulu on kuusenneulasten ja sammuvien kynttilöiden tuoksua, ja hiljaista, onnellisen sykähdyttävää rakkautta, ja lahjoja, ja unta, jossa kasvoja hipovat enkelin siivet. Me katselemme valaistuja ikkunoita ja laskemme kynttilöiden liekkejä ja avaamme hitaasti kirjoja, jotka joskus luetaan ja unohdetaan. Ja jossain ajatusten keskellä nukkuu lapsi, joka kantaa kaikkien unelmien kohtaloa pienissä käsissään ja lempeitten juhtien huuruinen hengitys lämmittää häntä pimeässä.”

Toin puheessani esiin yhdistyksemme merkityksen hyvinvointimme tärkeänä lähteenä: ”Ollaan iloisia siitä, että meillä on hyvä yhteisö, Myyrmäen Eläkkeensaajat. Ollaan iloisia siitä, että meillä on jokaisena viikonpäivänä jotain yhteistä toimintaa. Ja iloisia siitä, että voimme yhdessä tutustua uusiin asioihin, lujittaa rutiinejamme ja nauraa. Nauraa ja pitää iloa.”

Ojensin varapuheenjohtaja Sirkka Hämäläisen kanssa ansiomerkit: Eläkkeensaajien Keskusliiton Uudenmaan piirin Hopeisen ansiomerkin laitoin Raimo Huppusen rintaan ja Eläkkeensaajien Keskusliiton kultaisen ansiomerkin Esko Penttisen rintaan.

Pikkujoulussamme tunnelmaa ylläpitivät Pirjo Liezenin avustuksella esiintymään saatu posetiivari Matti Pasanen Vantaan teatterista, kuoromme, jota säesti Liisa Lahti, tanssittajat Antero Ketonen ja Olavi Peltonen sekä tietysti me itse.

Kiitos pikkujoulun suunnittelijoille, erityisesti kokonaisvastuun kantaneille Tuire Baggelle, Aila Luukkoselle ja Ritva Mäkelälle. Jokaiselle jäi valoisa mieli.

 (7.12.2022 Jussi Särkelä)