Digitalisoituminen on suuri haaste.

Seniorikansalaiset ovat joutuneet ehkä kohtuuttoman suuren haasteen eteen, kun niin moni palvelu ja asia on digitalisoitunut.
Yhdistyksessämme on henkilöitä, joilla on kesivertoa laajemi kokemus tästä ympäristöstä joko työuransa tai asian harrastamisen kautta. He ovat valmiita tukemaan muita eteen tulevissa haasteissa.

Kaikki yhteyshenkilöt tarjoavat kokemustaan ja tietämystään, kunhan vain hakeudut heidän kanssaan vuorovaikutukseen.

Tämä on mahdollista kerhon tapaamisissa, mutta erityisen helppoa se on Myyrmäen kirjastossa. Me toimimme erittäin aktiivisessa yhteistyössä Enter ry:n kanssa tukemalla heidän toimintaansa. Enter ry:llä on suur helsingin alueella yli 60 tukipistettä, joissa autetaan seniorikansalaisia digi-haasteissa.

Yksi näistä toimii Myyrmäen kirjastossa ti ja ke klo 10:00-12:00. Toiminnassa on joulutauko ja kesäloma. Kannattaa seurata kirjaston sivuja. Tämä tuki, jossa olemme mukana, on avointa kaikille, mutta samalla myös meidän jäsenillemme. Myyrmäessä on opastajia yhdeksän, eli me vain vahvistamme joukkoa.

Sörttikerho voi järjestää myös tilaisuuksia, joissa kerrotaan jostakin aiheesta, kunhan tulee hyviä ehdotuksia.

Sörttikerhoon toivotaan myös uusia henkilöitä, joilla jo on tai haluavat kehittää itselleen valmiuksia tukea toisia digi -haasteissa.

Itseään voi kehittää tulemalla mukaan ja oppimalla toisilta tai osallistumalla EKL:n Verkosta Virtaa hankkeen tapahtumiin. Tietoa näistä löytyy EKL:n sivuilta. Myös Enter järjestää koulutusta henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita vertaistukitoiminnasta.

Yhteyshenkilöt

Mårten Stenius
0500 207 627

Matti Ståhl
puh 050 367 6143

Pirkko-Liisa Ståhl
0400 897 622

Olli Uotila
050 431 4994

Paikka

Myyrmäen kirjasto

Aika

Tiistai ja keskiviikko 10 - 12

Sörttikerho

Kerhon henkilöt, jotka toimivat tämän digi-tuen puitteissa tunnetaan sörttikerhona.

Sörtti on "uusiosana" jonka takana on ajatus, jonka mukaan nörtti on nuori örtti.
Silloin seniori örtti on sörtti.