Ulkoboccian SM-kisat mallia -21 Virroilla

4.9.2021

Alla Sven Pettersonin näppäimistön tuottamaa tekstiä ja Pirkko Murronmaan kameran tuottamia kuvia.

Lähdimme kahdella autolla sunnuntai iltapäivänä 29/8 kohti Rajaniemeä. Matka sinne kesti yli 3 h yhtäjaksoista ajoa. Orivedellä oli syötävä ja matka jatkui tutulle  "road 66"  -tielle ja sieltä edelleen Virroille. Tietyöt ja ajo rajoitteet hidastivat matkantekoa mutta perille tultiin sunnuntai iltapäivällä.

Saatuamme majoituksen kuntoon, lähdimme tutkimaan pelikenttiä. Pientä vandalismia oli kentille tehty mutta korjailtu jotenkuten pelikuntoon. Pelasimme Bocciaa n. tunnin. Totesimme kentän olevan epätasainen, pientä irtonaista kiviainesta ja kaltevuutta sinne tänne oli aika runsaasti. Harjasimme aiheuttamamme pelinjäljet, joten kentät olivat aamulla pelikunnossa.

Ajoimme venesatamaan. Sieltä löytyi luonnonkaunis maisema, hyvä ruokapaikka ja hyvä palvelu.

Miesten sarjassa oli 17 joukkuetta ympäri keski suomea ja vähän muualtakin. Naisten sarjassa oli 9 joukkuetta.

Maanantaina pelit alkoivat tiedoitustilaisuuden jälkeen keskipäivällä kaikilla 8 kentällä yhtä aikaisesti. 
Pelit päättyivät päivän osalta n 17 maissa jolloin päästiin Rajaniemeen syömään. 
Tiistai pelattiin koko päivä yhtäjaksoisesti 08:30 - 17 :30.

Pelit saivat "arpapelin " nimityksen sillä onnesta oli kiinni osuivatko pallot pehmeään vai kovempaan kenttään tai sitten kiviin pallon liikeradalla.Keskiviikkona aloitettiin 08:30 ja pelattiin puoleen päivään.

Ajettiin Rajaniemeen ruokailuun, jonka jälkeen oli palkintojen jako. Untuvikot olivat sarjassaan sijalla 7 ja miehet valtasivat sijan 9. Pelaajat olivat tuttuja aikaisemmilta vuosilta. Mieliala oli alussa jännittynyt varsinkin aloittelijoilla, mutta hyvä yhteishenki kaikkien joukkueiden kanssa sai hyvän mielen varmaan kaikille pelaajille.

Kotimatkalla jossain Oriveden paikkeilla ajoimme sivutielle, ja sieltä löytyi runsaasti puolukoita ja sieniä. Oli siinä kotona perkaamista. Pyttyjä ei saatu mutta Myyrmäen nimi jäi monen mieleen,sillä oltiin kantona kaskessa monelle palkitulle joukkueelle

Alla olevassa kuvagalleriassa on kuvia kilpakentiltä sekä niiden ulkopuolelta.